Productie proces

Machinepark
Braamhorst Interieurs beschikt over een modern uitgeruste werkplaats. Hieronder vindt u een overzicht van onze machines in chronologische volgorde.

CNC Machine
Sinds juni 2016 zijn wij in het bezit van een CNC freesmachine. Naast het werk voor onze eigen productie zetten wij deze machine ook in voor anderen.
Hieronder valt het frezen van meubelonderdelen, vrije vormen, logo`s, reclameborden in Trespa, graveren van kunstof, hout etc., en vele andere onderdelen. U kunt tekeningen aanleveren in een CAD programma of u kiest ervoor dat wij tekenen en programmeren. Of u nu freeswerk heeft voor enkele onderdelen of voor serie werk bij Braamhorst Interieurs bent u aan het juiste adres.

Horizontale opdeelzaag
Hier worden de verschillende (per project bestelde) plaatmaterialen op maat gezaagd volgens de meubelstukken zaaglijsten. De opdeelzaag is een volledig computer gestuurde machine. Hiermee zagen we eerst de stukken grof uit om vervolgens alle stukken op de millimeter nauwkeurig en haaks uit te zagen.

Formaatzaag
De formaatzaag is uitgerust met een digitale lengte- en breedte geleider, hiermee kan tot op de millimeter nauwkeurig gezaagd worden. Daarnaast is de zaag ook voorzien van een speciale draaibare geleider om de panelen onder een bepaalde hoek te zagen. Overige zaagwerkzaamheden als verstekken kunnen ook met deze zaag verwerkt worden.

Kantenbelijmer
Als al het zaagwerk klaar is kunnen de diktekanten van het materiaal voorzien worden van een ABS kantafwerking. Nagenoeg bij alle kleuren plaatmaterialen is een ABS band verkrijgbaar in een gelijkende kleur. Het ABS band is er in verschillende diktes en wordt met de kantenbelijmer op het plaatmateriaal geperst en verlijmd. De onderdelen krijgen op deze manier een duurzame en stootvaste randafwerking.

Werkbanken
Natuurlijk wordt er in ons vak ook nog echt ambachtswerk verricht. Voor de interieurbouwers/meubelmakers zijn er voldoende werkbanken beschikbaar waar ze alle handmatige bewerkingen bij kunnen verrichten. Bij de werkbanken hebben ze dan ook altijd de hand-, elektrische gereedschappen en dergelijke bij de hand.

Spuiterij
Wij beschikken over een eigen spuitcabine met verfmengmachine. In onze hoogwaardige spuiterij kan onder andere beits, lak en (hoogglans) kleurlak aangebracht worden. De spuiterij is voorzien van een afzuiginstallatie en een droogkamer. Wij kunnen uw meubel dan ook in bijna alle gewenste kleuren spuiten en lakken.

Expeditie
Na de uitbreiding hebben wij ook een prachtige aparte ruimte waar de gereed staande producten tijdelijk opgeslagen kunnen worden. De onderdelen worden genummerd, schoongemaakt en ingepakt en zijn dan klaar voor transport en montage.